Skrivekonkurrence om Mørk Lykke ifm. MODLYS

13.01.20
I forbindelse med lysfestivalen MODLYS og vores temamåned "LYKKEN ER ..." udskriver vi skrivekonkurrence.

Der er skrevet meget om lys og lykke – men hvornår findes lykken i mørket? Her i Norden har vi megen vintermørke, og vi taler meget om vinterdepressioner og længslen efter lyset – men også om hyggen, vinterdvalen og nærheden. Kan du skrive om den mørke lykke? Hvad det er bestemmer du. Hvad tænker DU på, når vi siger Mørk Lykke eller Lykken i Mørket? Det nu du skal fatte pinden og deltage i BOKs skrivekonkurrence! Du kan vinde 3 signerede bøger fra den populære Spektrum serie, skrevet af den lokale SciFi/Fantasy forfatter Nanna Foss.

Der er hverken minimum eller maks på antallet af ord – og formen er fri, så du kan deltage med både prosadigt, haiku, novelle, sang eller hvilken form for ordsammensætning, du nu har lyst til.

Konkurrencen er for skolebørn fra 4.kl til 9.klasse – men om I laver det som skoleprojekt eller hjemme er til gengæld lige meget – bare skriv!

Din tekst skal indeholde ordene modlys, lys, mørke og lykke.

Teksten skal sendes til bornebib@odsherred.dk senest den 10.2, så vi kan nå at læse din tekst inden MODLYS festivalen, hvor vinderen annonceres. Din tekst vil blive læst op og publiceret flere steder. Har du spørgsmål skal du skrive til bornebib@odsherred.dk

LYKKEN ER ...
I februar måned stiller vi skarpt på lykken og spørger, hvad lykken er? Den er stor og bred og svær at sætte på formel. Det kan være det der korte øjeblik af lykke, den sanselige lykke, når du hører, smager eller ser noget særligt dejligt. Eller den brede lykke, den lykke du oplever, fordi du er tilfreds i dit liv, fordi du har gode venner, familie og et godt arbejde.

Vi inviterer forfattere, musikere, professorer og livskunstnere til at gøre os klogere på lykken. Vi vil diskutere og holde et spejl op, der kan vække til eftertanke og refleksion. Vi ”ryster posen”, skaber nye tanker om det gode liv og får forhåbentligt lykken lidt tættere på os alle sammen.