Silja som pindsvin

Red pindsvinene sammen med Ramasjang

Af Anna
06.04.22
Ramasjang redder pindsvinene, og du kan hjælpe til! Fra fredag den 8. april sætter Odsherred Bibliotek sammen med DR Ramasjang fokus på at redde pindsvinene.
Formålet med Ramasjang Redder-kampagnen er at få øjnene op for flere af de truede dyr, der lever i den danske natur, og at vi som helt almindelige mennesker faktisk kan gøre noget.

Pindsvinet i den danske natur er endnu ikke rødlistet, men som udviklingen ser ud lige nu, er de på vej til at blive det. I løbet af de sidste 20 år er der nemlig sket en væsentlig forværring i antallet af pindsvin på både landet og i byerne. Problemerne er bl.a., at der findes mindre vild natur, og at vores haver er blevet mere kultiverede.

I indsatsen for at skabe bedre levevilkår for pindsvinene, kan vi hjælpe til på flere måder:

Vi kan bygge pindsvinehuse og placere i vores haver, så pindsvinene kan flytte ind et trygt sted.

Vi kan lade vores haver stå lidt vildere ved bl.a. at undlade at bruge giftstoffer til ukrudtsbekæmpelse, slå græsset lidt sjældnere og gerne undgå at bruge robotplæneklipper om natten.

Vi kan hen på efteråret stille lidt mad og vand frem til pindsvinene, så de kan spise sig godt mætte, så de bedre kan klare sig igennem en vinter i hi.

Se i vedhæftede guides, hvordan du kan lave huse og andet sjov til pindsvinene. 

Vær med til at redde pindsvinene - det stikker helt af!

Klik her og læs mere om DR Ramasjang redder pindsvinene. 

Påskekrea

Udover at redde pindsvin, kan I bruge påsken på hyggelige krea-aktiviteter. Se vores opgaveark til print herunder. 

Materialer