Tegnet billede af en frø med ordene Kvæk kvæk kvæk ved siden af

Ramasjang redder frøerne

Af Anna
19.04.21
Ramasjang redder frøerne - og biblioteket hjælper til!

Ramasjang Redder har de forgangne år reddet bierne, havets dyr og fuglene sammen med landets børn. I år skal DR Ramasjang og landets børn redde frøerne. Vandhuller skal laves og forbedres, haletudser skal studeres og der skal males trædesten til vores grønne venner.
Og vigtigst af alt: Så skal vi lære børnene, at selvom man er lille, så kan man godt gøre en stor forskel. Og vi voksne skal ikke mindst lære af de mindste, at alle gode gerninger for naturen gælder i det store samlede regnskab.

Frø-tilbud på biblioteket

NYKØBING; HØRVE OG RØRVIG:
FRØ-SKATTEJAGT 

Gå på opdagelse i Nykøbing, Hørve eller Rørvig! Vi har nemlig gemt fem QR-koder, som I kan gå jagt efter. På hver kode, gør Rosa fra Rouladegade jer klogere på fem forskellige frøer. 

Kan I mon finde dem alle?

Psst… Man scanner QR-koden ved at åbne ”kamera” på en telefon og holde telefonen op foran QR-koden, indtil en video kommer frem  (QR-koderne kan findes på vinduerne på Hørve Bibliotek, indendørs på Nykøbing Børnebibliotek(efter 21/4) og i Bibliotekshaven ved Rørvig Bibliotek)

NYKØBING OG ASNÆS:
KAN DU BEVÆGE DIG SOM EN FRØ?

På Nykøbing Børnebibliotek og ude foran Asnæs Bibliotek har vi sat en frø-hoppebane op. Kan du fx hoppe og række tunge ligesom en frø? Prøv banen og find ud af det!

Hold øje med bibliotekets faceboookside

Her vil vi nemlig komme med tips og muligheder for at redde frøerne - og når I har gjort en god frø-redder-gerning, så kan I hente et diplom på biblioteket i Nykøbing eller Asnæs.