Bogforside "Drengen med blomster i håret"

Nye børnebøger på hylderne

Af Anna
19.01.23
Vi anbefaler et udpluk af vores nyeste børnebøger.

Akissi af Marguerite Abouet

Akissi er en tegneserie som handler om Akissi, som er en glad pige med et talent for ballade. Hver bog indeholder korte historier, og de behøver ikke læses i rækkefølge.  Et godt grin for både store og små. 

Bumsen af Gitte Løkkegaard

Du skal til fest. Saga kommer. Du kan virkelig godt lide Saga. Du har nyt tøj, du er på og …. DU HAR FÅET EN BUMS MIDT I PANDEN!  Dette sker for Bertram, og hvad skal han gøre? En megasjov bog hvor alle kommer med gode råd (not) om hvordan man fjerner bumser og kommer til fest.

Det er mit træ af Olivier Tallec

Et lille egern har meget travlt med at fortælle om sit træ. Og at det er hans. Og hvordan ingen anden skal få fat i det. Eller i hans fyrrekogler. Men hvad nu hvis der kom et andet egern? Eller hvis der var et endnu bedre træ?  Ud over at være en skæg historie om et lille egern med store ejerfornemmelser, så kan den også bruges til en god snak om ”dit og mit”.

Hugo & Holger skal nok få det godt af Oscar K

Hugo vil så gerne have en hund. Holger er en elefant som mangler et hjem, så han flytter ind hos Hugo. Heldigvis er Hugo så nærsynet at han ikke opdager, at Holger er en elefant og ikke en hund. En sød og sjov historie om et umage venskab, med flotte billeder. Ud over billedbøger findes Hugo & Holger også som letlæsningsbøger.

Min mor er hurtigere end din af Emma Virke

To børn venter på deres mødre i børnehaven, og snart begynder en konkurrence om hvilken mor der kommer først og ikke mindst hvilke vilde forhindringer de møder på vejen. Det, det gør denne bog så speciel er, at der er foldudsider som giver et ekstra twist til fortællingen.  

Smørbøtten og Mælkeblomsten af Pija Lindenhaug

Denne billedbog griber svære emner som ulighed og uretfærdighed an på en sjov og humoristisk måde. Sjæfen har bestemt at smørbøtterne skal lege og lære, og mælkebøtterne skal gøre rent og lave mad. Sjæfen har også tegnet en streg i marken, og den må man ikke krydse. Men så får en lille smørbøtte en god ide….

Drengen med blomster i håret af Jarvis

En poetisk billedbog om David som har blomster i håret. Og en dag begynder blomsterne at falde af…

Det er en smuk fortælling om at have brug for en hjælpende ven når man skal overvinde noget svært.

Filiokus af Kim Fupz Aakeson

Det er aldrig nemt når forældre skal skilles. Og det kan være svært at tale om, både for børn og voksne. Men hvad sker der hvis man bare kunne sige Hokus Pokus Filiokus! Så blev alt godt igen. Eller blev det?

Oprindeligt skrevet af webredaktionen, Stevns Bibliotekerne, rettet til Odsherred af Anna. 

Materialer