Julehygge med børnebiblioteket

Af Anna
11.11.20
Vær med til at lave juletegnefilm, julehistorier og kreativt julepynt.

Se din juletegning blive vakt til live!

På Odsherred børnebibliotek er vi vilde med børnetegninger! Få din juletegning med i bibliotekets helt egen juletegnefilm ved at sende os din allerbedste juletegning. Så printer vi den og klipper dine figurer ud, hvorefter vi laver en juletegnefilm der passer til lige nøjagtigt det som I har tegnet. Vi sender julefilmen ud på vores Facebook i starten af skolernes juleferie. Send et billede af dine tegninger til os senest den 10.12.2020 på bornebib@odsherred.dk Husk at skrive dit navn til os, så du kan komme med rulleteksterne til filmen. Hvis du gerne vil være med uden dit navn kommer med – så skriver du bare det til os. 

Skriv en julehistorie om Biblioteksbanden!

Find på en god julehistorie om Biblioteksbanden, og send den til os. Du må gerne få hjælp af voksne til at skrive. Hvis du mangler inspiration, kan du lære Biblioteksbanden at kende her. 

Du kan fx starte sådan her:

Sneen dryssede ned og lagde sig på tage og veje som kridhvid sukker på en donut. Det var lillejuleaften og pigen Speedreader var på vej rundt med julegaver til sine venner fra Biblioteksbanden: Muskelmads, Konstruktøren, Silke og Harddrive. Hendes fart fik nissehuen til at dingle vildt i luften bag hende. Da hun drejer om et hjørne støder hun næsten sammen med en stor mand i en tyk rød jakke. Han ser bekymret ud.

Send din slutning til thesm@odsherred.dk senest den 18. december. Den bedste julehistorie får en præmie. Vi trækker en vinder inden jul.

Lav julepynt med bibliotekets kreapose! (7. - 18. december) 
Hent en kreapose på biblioteket fra d. 7.- 18. december og hyg dig derhjemme med at lave fint julepynt.

Tæl nisser på biblioteket - konkurrence (1. - 23. december)
Der er flyttet en masse drillesyge nisser ind på børnebiblioteket i Asnæs og Nykøbing. Se hvor mange du kan finde, udfyld svararket og aflever det til bibliotekaren - så er du med i konkurrencen om en fin gave. Vinderen trækkes efter jul.