Blik over stort fodboldstadion

Fodboldbøger til EM-ventetiden

Af Anna
10.06.21
Sommeren er over os, og i år præges den i dén grad af sport, ikke mindst fodbold. EM hvirvler derudaf, og hvad kan være bedre end at læse en god fodboldbog mellem kampene.

I år bliver der spillet EM-fodbold i Danmark. Der er dermed masser af gode grunde til at male flag i ansigterne, finde klaphatten frem og kræve aftensmad, der let kan spises foran skærmen.

Har du svært ved at vente på, at kampene fløjtes i gang, så kan du få ventetiden til at gå med de bedste bøger om fodbold.

Vi har her udvalgt nogle favoritter, som klart vil forsøde ventetiden.

Bækager boldklub

En ikke helt almindelig fodboldklub. Vi følger et fodboldhold fra provinsen, som vist kun kan kaldes et b-hold. Faktisk er der kun dårlige spillere på holdet. Til gengæld er Bækager Boldklub fyldt med gode venner, sjove trænere, holdånd og mod. 

Der findes fem bøger i serien om Bækager Boldklub, og den første hedder ”Bækager Boldklub – Tæsk og tuba”. Serien kan også sagtes læses højt – det vil helt sikkert skabe god stemning!

Fortuna Girls

Fodboldholdet Fortuna Girls er super seje og elsker at spille fodbold. I serien møder vi Maria, som drømmer om at blive professionel fodboldspiller. Men i hendes by er der kun et drengehold, som mener, at piger skal heppe på drengene og ikke selv spille fodbold. Dét er Maria ikke enig i, og hun starter sit eget fodboldhold, og de skal nok vise drengene, at de kan spille fodbold.

I serien om Fortuna Girls findes to bøger. Den første hedder ”Fortuna Girls - Spillet begynder”.

Eurokicker

I bogen, ”Eurokicker – Jagten på billethajerne”, bliver fodbold blandet sammen med spænding, drama og gode venskaber. EM-feberen hersker i denne bog.  Paco og Alex er udtaget til ungdoms-EM, men det viser sig, at der bliver snydt med billetterne! Paco og Alex sætter sig for at lægge en fælde for billethajen. Dette klarer Paco og Alex med hjælp fra deres venner Nelli og Raya.

Nedenfor kan du finde bøgerne og også se en masse andre, som måske er noget for dig!

Rigtig god ventetid og rigtig god læselyst.

Materialer