Forside af bog om kroppen

Bøger om kroppen

Af Anna
07.01.21
En mand med en meget lang ’diller’ har fyldt en del i medielandskabet de sidste par dage. Hvad enten man har små børn eller ej, har de fleste nok hørt om John Dillermand. En figur skabt af DR Ramasjang, der hedder John som kan klare de fleste ting med hans utrolig lange ’diller’.

Er I i jeres familie blevet inspireret af John, eller snakken om John, til at tale om kroppen og dens funktioner, så vil vi gerne her anbefale en masse dejlige billedbøger om kroppen. Alle bøger er skrevet for børn i alderen 4-6 år og kan være med til at få en god snak om kroppens udseende og funktion. Vi lover at der ikke er nogle kroppe, som har andre funktioner end de vanlige.

At læse om kroppen er altid en god idé, især når dit barn når en alder hvor den bliver interessant. Pludselig dukker der en masse spørgsmål og udsagn op, som viser at barnet er blevet opmærksom på kroppen. Både deres egen og andres. Det viser at dit barn ser at alle har en krop og at der er forskel på dem. Det fortæller også at de er blevet bevidste om deres egen krop, og her skal man træde til som voksen. For det er vigtigt at lære at ingen kroppe er ens. Børn bliver i dag bombarderet med kroppe, der er ændret på og det kan skabe usikkerhed hos barnet. Så en åben dialog om kroppen fra starten, er både sundt og sjovt for dit barn og dig - og her kan billedbøgerne hjælpe.