logo kyst og strand

Apps til din sommerferie

Af Anna
24.06.22
Det er lige straks sommerferie og der er god tid at sidde og læse. Men det er ikke altid man lige har lyst til at sidde med en bog. Derfor giver vi her anbefalinger til 10 gode apps, som kan gøre din sommerferie lidt sjovere. De fleste er gratis at hente og kan hentes på både IOS og Android.

logo kyst og strand

Kyst og strand Odsherred

På denne app kan du se hvor alle Odsherreds dejlige strande ligger. Du kan også se hvor nem den er at komme til hvis man fx bruger kørestol, om den er børnevenlig, om der er strandaktivitet, livredder og meget mere. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

geopoark app logo

Geopark Odsherred

Med denne app i hånden kan du rejse i tiden! Du kan tage med på tidsrejsen fra hvor som helst, også hjemme fra sofaen, bare du kan dreje 360° rundt. Men den fulde oplevelse får du fra hotspottet Vejrhøj på toppen af Vejrhøjbuen. Herfra kan du kan sammenligne det landskab, du kan se i dag, med udsigten gennem tusindvis af år. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

tidslommen app logo

Tidslommen 

Med tidslommen får du mere end 40 steder du kan besøge og få en helt særlig oplevelse. Med AR (augmentet reality) bliver borge, ruiner, landskaber og mere vækket til live. For at bruge indholdet skal du besøge stederne i virkeligheden. Der er guidede ture med virtuelle historikere, arkæologer og naturvejledere, samt spil hvor du selv skal deltage aktivt for at åbne døren til fortiden. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

istidsruten logo

Istidsruten 

På den i alt 390 km cykelrute kan du opleve, hvordan Istiden for ca. 20.000 år siden har formet landskabet. Istidsruten er en kombineret cykel- og oplevelsesrute, der bugter sig på fem etaper gennem skov, land og langs fjorden. Man behøver selvfølgelig ikke at tage turen på cykel eller hele turen, men ruten giver et overblik over hvordan isen har formet landskabet og flere steder er der oplevelsescentre der underbygger oplevelsen. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

shelter logo app

Shelter 

Når nu du er ude i naturen, så kan det være at du får lyst til at overnatte der. Og det kan man i de mange shelters der ligger rundt omkring. Med denne app får du overblik over hvor de ligger og mulighed for at booke dem. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

Logo woop app

Woop 

Dette er en app for dem som kan lide at quizze. Når man åbner den, kan man se alle de ’skattejagter’ der er i nærheden. Der er beskrivelser af alle jagter inkl. sværhedsgrad og har man lyst kan man lave en konto og lave sine egne jagter. Når man har valgt en jagt, bliver man ledt af en rute hvor man undervejs skal svare på spørgsmål for at komme videre til næste post. Vores bibliotek har lavet både en Pippi jagt og en Vitello jagt som du kan finde i app’en. De starter ved vores biblioteker.

natureventyr logo app

Natureventyr

Natureventyr er en app, der gør det sjovt og nemt at tage børn med på en eventyrlig gåtur i naturen. Gennem fortællinger skrevet unikt til smukke børnevenlige ruter, fyldes gåturen med udfordring, leg, bevægelse og fantasi. På ruten guides I via et kort fra kapitel til kapitel, og når I er fremme læses op af en spændende fortælling skrevet unikt til de ting, I selv kan opleve på stedet. Eventyrene i app’en dækker de bedste naturruter rundt omkring i landet og dækker både vild natur og smukke bynære parker. I alt rummer appen mere end 140 eventyr rundt omkring i landet, og hver måned kommer nye til.

naturspillet logo

DR Naturspillet 

I Naturspillet får du mulighed for komme helt tæt på den danske natur og skabe din egen levende verden, fyldt med danske dyrearter. Du kan forme landskaber med græsenge, bakker og søer. Så frø og se din skov vokse. Træer og landskab tiltrækker dyr til din ø, og du kan følge dyrene når de flytter ind, laver huler og finder mad. Og når det bliver nat, kommer nye dyr frem mens andre sover. I spillet kan du tage billeder af dyr og planter til din naturbog. Se hvor mange du kan få samlet. Hvis du laver forskellige verdener med forskellige slags natur, vil du se hvilke dyr det tiltrækker. Den kan hentes på både App Store og Google Play.

Rasmus Klump

Hvis man har et mindre barn, er denne app rigtig fin. Man skal dog være opmærksom på at der er mulighed for tilkøb i app’en, dette er dog låst så et barn ikke kan komme til at købe ved et uheld. Man kan se tegnefilm i Rasmus Klump biografen, spille vendespil i tre sværhedsgrader, samt tegne, farvelægge og stemple. Tegnespillet fungerer på 2 måder når man ønsker at farvelægge, men kan vælge mellem streger eller at farve et helt felt ad gangen, så man kan hurtigt lave en grøn Rasmus Klump med gul hue og blå bukser. Man kan også høre Rasmus Klump musik, lege i pandekageværkstedet, finde ting på myldretegninger, lægge puslespil, spille kryds og bolle og lytte til lydbøger med Rasmus Klump og hans venner. Den kan hentes til både App Store og Google Play.

legehjul logo

Legehjul

Med Legehjul får du masser af inspiration til sjove lege og aktiviteter lige ved hånden. Alle lege og aktiviteter bliver forklaret i små let forståelige videoer. Legehjul fungerer efter tilfældighedsprincippet og forberedelsestiden er minimal. Med et abonnement til Legehjul får du årligt adgang til over 100 lege og aktiviteter, og Legehjul opdateres løbende med nye lege og aktiviteter. Legene er en blanding af de ”gode gamle lege” fra dengang mor og far var børn og nyere lege. Alle lege og aktiviteter er inddelt i forskellige kategorier, som gør det nemt og hurtigt, at finde den aldersgruppe du skal lege med. Find inspiration til f.eks. Cykellege, lege med kopper og meget mere. Du kan logge ind med UNI-Login og man skal have et abonnement for at kunne bruge app’en (pt. koster 49 pr/md).

Så ud i naturen og oplev nye historier og skab jeres helt egne! Leg og lær og husk også at læse.