Valdemar anbefaler

26.10.18
I uge 43 havde vi fornøjelsen af at have Valdemar i skolepraktik. Her anbefaler han sine yndlingsbøger: fantasy og klassikere.

Valdemar på 14 år har været i skolepraktik hos os, og han elsker at læse. Han har læst Harry Potter-bøgerne syv gange, er glad for fantasy, men læser også klassikere, som f.eks. George Orwells 1984. 
Her kan du læse nogle af Valdemars anbefalinger indenfor de to genrer:

Fantasy 

Harry potter
Af J.K. Rowling
En serie om en dreng, der har magiske kræfter. På hans 11-års fødselsdag begynder han at få en masse breve fra en skole for magikere.
Det er på mange måder et magisk univers, der bliver skabt i Harry Potter-bøgerne.  

Percy Jackson
Af Rick Riordan 
En serie, der handler om en dreng, der finder ud af, at han er søn af Poseidon. Dette leder til, at han ender op på en lejer for halvguder, og at der er en profeti om ham.
Hvis man ikke er stor fan af bøger som Ringenes Herre, hvor halvdelen af bogen er baghistorie, så er det her en god serie for dig, siden der hele tiden sker noget, og den er meget action-packed.

Eragon
Af Christopher Paolini
Bogen handler om en dreng, der finder et drage-æg, mens han er ude og jage. Han finder ud af, at der engang var mange drager og drageridder, før den nuværende konge dræbte dem alle. Efter konges tjener dræber Eragons stedfar, sætter han ud på en rejse for at overkaste kongen. Dette er nok mest en bog for nogen, der allerede har læst nogen fantasy-bøger før, men serien verdensbygning er fantastisk. 

Ringenes Herre
Af J.R.R. Tolkien
Den første fantasy-epik med den klassiske kamp mellem det gode og det onde og mærkelige skabninger som elvere, drager og hobbitter. Der er en grund til, at næsten alle fantasybøger på en eller anden måde er inspireret af Tolkien, hvilket man godt kan forstå, når man læser den. Ringens Herre-serien er måske for de lidt mere hardcore læser, især hvis man læser den på engelsk. Tolkien er nok verdensmester i verdensbygning. Det univers, han skaber, føles levet i, som om det rent faktisk kunne eksistere.

Klassikere

Crime and punishment (Forbrydelse og straf)
Af Feodor Dostoevsky
Bogen handler om en meget fattig mand, der dræber en dame, han synes, er et forfærdeligt menneske. Bogen udvikler sig til spørgsmålet, om det er okay at dræbe mennesker, hvis det gør verden et bedre sted, og det er på mange måder et svar til Friedrich Nietzsches ide om overmennesket og den Nihilistiske filosofi, selvom Friedrich Nietzsche ikke havde udgivet noget på det tidspunkt, crime and punishment blev skrevet. 

Animal Farm (Kammerat Napoleon)
Af George Orwell
Animal Farm er en parodi af den russiske revolution og det efterfølgende regime. Det er en bog, der viser, hvordan den kommunistiske ideologi lidt efter lidt i navnet af lighed, forvandlede Sovjet-unionen til en slavestat. Hvis man enten er meget interesseret i historie eller overhovedet ikke ved meget om det, så er det her en meget god og underholdende bog, man kan læse meget hurtig.

1984
Af George Orwell
1984 er sat i en dystopisk verden med et ekstremt totalitær regering, der overvåger alle indbyggernes tanker. I bogen er der ting, som tankeforbrydelser, et hemmeligt politi og et meget anderledes koncept der bliver kaldt ny-sprog. Ny-sprog er regeringens forsøg på at styre befolkningen helt ved at lave et nyt sprog, hvor man ikke engang er i stand til udtrykke ting, som er tankeforbrydelser.

To kill a mockingbird (Dræb ikke en sangfugl)
Af harper lee
En bog, som næsten alle kan komme igennem, og som er meget en underholdende bog. Bogen handler om en familie, der bor i syden i 1930'erne. Familien består af en far og hans børn, og bogen følger familien, mens begge børn vokser op. Børnenes far er en advokat, og en dag får han en sag, hvor han skal forsvare en sort mand, der bliver anklaget for voldtægt.

Materialer