Faste og skiftende udstillinger

Med PAKHUSgalleriets udstillinger er der både plads til fornyelse, men også til de oprindelige traditioner. Derfor kan du hvert år opleve flere faste udstillinger, hvor velkendte kunstnergrupper udstiller ny kunst.

PAKHUSgalleriet

Samtidig ser ingen sæson i PAKHUSgalleriet ens ud. Derfor kan du i løbet af året opleve skiftende temaudstillinger, artist talks og en masse andre spændende kulturarrangementer. 

I BOK binder vi bro mellem kunst, musik og litteratur. Du vil derfor løbende opleve, at de inviterede kunstnere lade sig inspirere af de andre udtryksformer i BOK og kunne se kunsten gå i mere bred dialog med aktiviteterne i biblioteket og vores kulturhuse.

Galleriet indgår desuden som en fast del af både Odsherred Litteratur- og læsefestival samt BOKs temamåned hver februar. 

Faste udstillinger

Hvert år udstiller to af Odsherreds professionelle kunstnersammenslutninger: Cromisterne og Stokrosebanden.

Cromisterne udstiller hvert år i påsken. Denne lokale kunstnersammenslutning har arbejdet for at fremme interessen for kunst i Nykøbing og omegn siden stiftelsen i 1942. Navnet udspringer af det kemiske symbol for grundstoffet Krom. Krom repræsenterer kraftige og ægte farver, et princip som går igen i gruppen og dens gæstekunstneres værker. 

Stokrosebanden kan opleves henover sommeren. Kunstnergruppen har eksisteret siden 1977, hvor de var en af de drivende kræfter bag etableringen af det oprindelige Pakhus. I dag drives gruppen stadig af lokale kunstnere, og de er med mere end 42 udstillinger i PAKHUSgalleriet blevet en sand kulturinstitution i Odsherred. 

Derudover er der løbende kommet nye faste udstillinger til, som kan opleves i galleriet i løbet af året:

  • Årets Pressefoto 
  • Ovnhus Vinter
  • TEIKN