Kan kål og kikærter klare klimakrisen?

Professor i sociologi og klimarådets ekspert i forbrugeradfærd Bente Halkier fortæller om fødevarernes sociologi og hvad der motiverer ændringer i forbrugeradfærd.
Date
20 maj 2025
Tid
19:00 - 21:00
Pris
Adgang: 50 DKK
Bibliotek
Aksen i Asnæs
I samarbejde med
LOF, Odsherred
Adresse

Centervejen 91
4550 Asnæs
Danmark

De almindelige forbrugere bliver tillagt ansvar for at være med til at ”løse” klimakrisen, ved at lægge deres madvaner om ved at skulle spise langt mere planterigt. Men forskningen i forbrugsvaner viser, at det ikke er så ligetil! Foredraget her handler om, hvad madvaner er, hvordan madvaner bliver vedligeholdt, og hvordan de kan ændres i retning af mere planterig mad. Vi kommer også omkring, hvordan adfærdsændringer i retning af mere klimavenlig mad kan understøttes. 

Bente Halkier er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet og næstforperson i Klimarådet.

VI ER KLAR TIL MICHELIN-UDDELING I 2025!
Vi stiller skarpt på fødevarer, smag og madvaner og er med til at fejre gastronomisk folkefest i Odsherred. I den forbindelse arrangerer vi en række forskillge arrangementer, der inviterer fødevarer ind på alle mulige spændende måder.

Foredraget arrangeres i samarbejde med LOF/Odsherred.