Svært ved at læse?

.

Der er særlige muligheder hvis du ser dårligt eller har andre læsehandicaps der gør at du ikke kan læse trykt tekst. Biblioteket har alternative tilbud til børn, unge og voksne med forskellige typer læsehandicap – og hjælper gerne med at finde det rigtige for dig. Find hjælp og tips her på siden.

Bøger med stor skrift - Magna Print serien
Vi har en serie bøger, der er trykt med en særlig stor og tydelig skrift. Disse bøger er især interessante for dig, hvis du ser dårligt. De fleste Magna Print-bøger er romaner, men der er også erindringer og enkelte rejsebeskrivelser og fagbøger. Se hvilke titler biblioteket har her. Du kan se nye titler som pdf her.

Lette bøger for unge og voksne
Biblioteket har en del letlæste bøger for unge og voksne. Bøgerne til unge står opstillet for sig selv, men sammen med den øvrige ungdomslitteratur. Serierne hedder bl.a. Læselyst og Læseværkstedet. 

Bøger på cd eller kassettebånd - lydbøger
På biblioteket kan du låne almindelige bøger, der er indlæst på Mp3, cd eller kassettebånd.

Du kan også downlåne netlydbøger på Netlydbog.dk, hvis du er oprettet som låner på Odsherred Bibliotek og bor i kommunen.

Læse- og synshandikappede
Hvis du er syns- eller læsehandicappet er det muligt at blive medlem af Nota. På Notas hjemmeside kan du læse om, hvordan du bliver låner.

Letbib.dk - det læsevenlige bibliotek
En side for dig der gerne vil have ideer til, hvad biblioteket har, som du kan have interesse i at læse.

Siden har også en samlet indgang, der viser links til gode hjemmesider for ordblinde og andre, der har svært ved at læse. Her finder du letbib.dk