Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn står bag udstillingen Inferno
Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn står bag udstillingen Inferno

Om dette arrangement

Tid
(I åbningstiden)
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

LUKKET - Udstilling: Inferno

07.03.20 - 28.03.20
”Inferno” indtager væggene i PAKHUSgalleriet, når kunstnersammenslutningen Det blå Tårn udstiller - en udstilling inspireret af August Strindberg.

”Inferno” kommer af latin og kan forstås som en beskrivelse af selve det at befinde sig i et helvede. Den svenske maler og forfatter August Strindberg (1849-1912) gennemlevede i 1896-1897 en livskrise, der kom til at danne baggrund for en selvbiografisk roman med titlen ”Inferno”. Og hvad har det så at gøre med Kunstnersammenslutningen Det blå Tårn, der fra lørdag den 7. marts og tre uger frem indtager væggene i PAKHUSgalleriet? Jo – gruppen, der blev stiftet i august 2018 på initiativ af billedkunstneren Poul Esting, fik navnet Det blå Tårn, som en reference til Strindbergs sidste hjem i Stockholm – og til Strindbergs kraftfulde malerier. På udstillingen ”Inferno” deltager 11 ud af sammenslutningens 14 medlemmer – vidt forskellige af udtryk, men alle med inspiration fra Strindberg, hans private ”Inferno” og det, der aktuelt rører sig rundt omkring i verden netop nu.

Deltagende kunstnere
Du kan i perioden se værker af kunstnerne Michael Dunk, Poul Esting, Søren E Hansen, Pernille Koch, Erik Langkjær, Kis Nellemann, Hans Helge Nielsen, Lars Pryds, Christina Præstgaard, Henrik Skora, Denis Virlogeux og Stig Weye.

Kontakt og information 
For yderligere information om Det Blå Tårn og udstillingen: info@det-blaa-taarn.dk  /  www.det-blaa-taarn.dk

Litteratursalon om Strindberg
Christine Marstrand, der også er en del af kunstnersammenslutningen Det Blå Tårn, er gæst i bibliotekets Litteratursalon d. 11. marts på Nykøbing bibliotek, hvor hun fortæller om Strindbergs forfatterskab og trækker tråde til udstillingen.

Åbningstider
Ma-to: 12-16
Fr-lø: 11-15
Sø: Lukket

Udstillingen kan ses frem til d. 28. marts.