Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Udstilling

Foredrag ifm. udstilling i PAKHUSgalleriet

19.10.19
Kunstner Dorte Bundesen holder foredrag om, hvordan hun har hentet inspiration i forfatter Vladimir Nabokovs forfatterskab.

Forfatter Vladimir Nabokov er ikke særlig kendt i Danmark, men er en meget anerkendt forfatter i udlandet. Forskningscentre, konferencer og symposier om forfatteren er udbredt over hele verden. Han er født i Rusland før revolutionen, flygtet til Frankrig, så til England, så til USA under nazismen for til sidst at lande i Schweiz. Altså, et meget omflakkende liv. Dorte Bundesen er især blevet fascineret af hans digte - skrevet på originalsproget i det land han boede i - af rytmen af naturbeskrivelsen og af hans evne til at dvæle ved de små oplevelser og få dem til at fylde hele verden. 

Dorte Bundesen har taget udgangspunkt i forfatteren Vladimir Nabokovs digte i sine billeder til udstillingen: ”Ord skaber billeder – billeder skaber ord”. Direktøren for ”The Vladimir Nabokov Museum” i Sct. Petersborg, Tatiana Ponomareva, vil i forbindelse med et privat besøg i Danmark fortælle om hans forfatterskab og sammen med billedkunstneren trække en tråd til billederne.
Tatiana Ponomareva har afholdt årlige, internationale symposier om Nabokov, holdt foredrag på universiteter verden over og skrevet adskillige bøger og afhandlinger om forfatteren. Hun er en internationalt anerkendt kapacitet på området. 

Foredraget holdes i PAKHUSgalleriet.