Om dette arrangement

Tid
13:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Udstilling

Fernisering: Moderne kunst fra Sankt Petersborg

15.09.18
Vi inviterer til fernisering for tre kunstnere, Djoma Djumabaeva, Michail Kudinow og Andrei Chaplya, der præsenterer moderne kunst fra Sankt Petersborg.

De tre kunstnere, Djoma Djumabaeva, Michail Kudinow og Andrei Chaplya, bor og arbejder i Sankt Petersborg. Deres kærlighed til den smukke by og et venskab, der går langt tilbage, forbinder de tre kunstnere. Kom til fernisering, når vi præsenterer deres arbejder i malerier, skulpturer og arbejde på papir, den 15. september fra kl. 13-15.

Om kunstnerne
I begyndelsen af deres kunstneriske karriere i 90’erne samarbejdede de tre og deltog i mange fælles udstillinger. Perestrojka, Mikhael Gorbatjovs reformationer i Rusland i 80’erne og 90’erne, øgede friheden blandt befolkningen og åbnede for nye muligheder. Afskaffelse af censur og en svækkelse af ideologiske dogmer og barrierer førte til en fornyet interesse i moderne kunst og skabte store forventninger til nye kunstnere. Efter en lang periode med Sovjetisk stagnation eksploderede det kunstneriske liv i Sankt Petersburg. Nye idéer, nye bevægelser og ny kunst kulminerede i masser af eksperimenter, ulovlige stilarter og tabuiserede emner – alt blev muligt at kreere og demonstrere. Offentlighedens store interesse i kunst inspirerede og tilskyndede kunstnere. Alternative udstillinger, spillesteder og gallerier åbnede. Kunstforeninger og -grupper blev dannet og dannede grundlaget for fremkomsten af masser af nye kunstnere. Det var en intens, sjov og interessant tid. Kulturel og videnskabelig udveksling med europæiske lande begyndte, som grænserne blev åbnet, og mange kunstnere og kreative har set mod de nye horisonter.

Djoma, Michael and Andrei var en del af denne turbulente kreative og kunstneriske strøm, som gav et kraftigt indspark til den efterfølgende dynamiske udvikling af deres kunst. Senere skiltes deres veje, men de fortsatte med at følge hinandens udvikling med stor interesse. Møder med europæisk samtidskunst og -kunstnere, internationale projekter, udstillinger og udveksling af idéer med kunstnere og gallerier fra Danmark, Tyskland, Italien og Spanien samt i særdeleshed deres eget arbejde og aktiviteter har givet kunstnerne en individuel stil og stor succes.

De sidste år har været intense og produktive, og nu ser kunstnerne mod fremtiden og forbereder nye projekter. Djoma Djumabaeva, Mihail Kudinow and Andrei Chaplya går sammen igen efter en lang pause for at præsentere denne udstilling til den danske offentlighed, når de for første gang udstiller i Pakhusgalleriet.

Udstillingens åbningstider
Udstillingen er åben fra d. 15. september til 6. oktober.

Man-tor 12 - 16
Fre-lør 11 - 15
Søn lukket