Om dette arrangement

Tid
13:00
Pris
Gratis
Lokalitet
PakhusGalleriet
Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing Sj
Arrangører
Udstilling

Fernisering: M59

13.10.18
PakhusGalleriet byder velkommen til fernisering for kunstnergruppen M59s udstilling.

Kunstnersammenslutningen M59 blev dannet i 1959 - heraf navnet.

Gruppen opstod til dels som en protest mod Charlotteborgs Efterårsudstilling, hvor det var på tale at udelukke de kunstnere, som ikke var uddannet på akademiet. 

Sammenslutningen udstillede første gang i 1959 i Den Frie Udstillingsbygning ved Østerport Station. Med etableringen af M59 stadfæstedes en "lyrisk-abstrakt" gruppe, hvis formsprog især var inspireret af naturoplevelser. Som Ib Sinding-Jensen skrev i tidsskriftet Hvedekorn året efter "...var det bemærkelsesværdigt at M59 havde en defineret kunstlinie: man møder udelukkende abstrakte udtryksformer, der i mere eller mindre grad har rod i virkeligheden"

Fra M59s spæde start inviteredes årligt en udenlandsk gæstekunstner, ligesom sammenslutningen flittigt udstillede i bl.a. USA - på universitetsmuseerne i Oklahoma og Texas. Op gennem 1960'erne udvidedes gruppen med andre kunstformer end maleriet, da bl.a. komponisten Jørgen Plaetner, keramikeren Conny Walther, fotografen Viggo Rivad, emaljekunstneren Inger Hanmann, billedhuggeren Ole Find, samt mange flere kom til. Gruppen udstillede indtil år 2001 hvert år i november måned på Den Frie Udstilling. 

I de 55 år M59 har eksisteret er der gået mange kunstnere gennem gruppen, og de har været med til at tegne dens profil. Hvis man skal beskrive den eksisterende gruppe idag, spænder den fra det lyrisk - abstrakte og koloritisk - ekspressionistiske, til såvel konkret som surrealistisk kunst. 

M59 består af:

Margrethe Agger: Udstiller vævning

Grethe Balle: Balles billeder karakteriseres bedst som naturinspireret. Det gennemgående i formsproget er abstrakt expressionisme, hvor kunstneren i billederne prøver at finde det bedste udtryk for oplevelsen uden at være bundet til en direkte og figurativ skildring af naturen. 

Ole Bjørn: Udstiller malerier

Hans Helge Nielsen: Udstiller malerier

Lise Honoré: Arbejder indenfor flere genrer bl.a. arkitektonisk design, skulptur, maleri, collage og keramik. 

Anette Jersild: Jersild viser billeder fra serien "Textil-billeder", der alle handler om struktur og stoflighed. 

Håkan Nyström: Nyströms malerier indgår i en suite malerier med betegnelsen ”City Of The Mysteries.”  En fiktiv, mennesketom, metafysisk storby. Manifestationen af en indre sjælelig tilstand, hvor mennesket anes, som en usynlig tilstedeværelse.

Mogens Pøhlsgaard: I sin meget personlige og ekspressionistiske stil arbejder Pøhlsgaard med det symbolske udtryk.  Med mange lag tyktflydende maling skaber han sine pastose malerier, fyldt med farver, fantasi og mystik. 

 

Der er rundvisning for alle interesserede onsdag d. 17. oktober kl. 13.00.

Udstillingens åbningstider: 

Udstillingen er åben fra d. 13. oktober til 3. november.

Man-tors 11 - 16
Fre-lør 12 - 15
Søn lukket