demonstration i hviderusland

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Udstilling

Årets pressefoto 2020

11.09.21 - 02.10.21
Til september kan du opleve udstillingen "Årets Pressefoto 2020" i PAKHUSgalleriet. Her kan du se eller gense en række fantastiske journalistiske billede- og videoprodukter, som har vundet priser inden for forskellige kategorier.

Vinder af konkurrencen ”ÅRETS PRESSEFOTO 2020” blev Asger Ladefoged fra Berlingske. Med valget af Asger Ladefogeds stærke billede fra de historisk store demonstrationer mod Aleksandr Lukasjenko i Hviderusland ønskede årets jury i stillbilleder at sende et bestemt signal, og de siger bl.a. følgende i deres begrundelse: 

”Fotojournalistikkens fornemmeste opgave er at oplyse os om det, vi ikke ved, og det gør Årets Pressefoto. Det er et af årets mest overraskende billeder, for her er en konflikt, vi har ignoreret længe. Derfor er det et vigtigt billede, men også fordi der er meget på spil. Det er et land i Europa, hvor folk går på gaden og demonstrerer, selvom de får tæsk.”

Det er anden gang Asger Ladefoged vinder prisen, som han også vandt i 2016. I år vinder han desuden i kategorien ”Portræt Serie” og får en 2.pris i ”Nyhed Udland” for billedet, der også er kåret til ”Årets Pressefoto”.

Udstillingen kan ses frem til d. 2. oktober 2021

Åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 12-16
Fredag kl. 11-15
Lørdag kl. 10-13
Søndag lukket