Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Torsdag i Pakhuset

Din torsdag i Pakhuset - salon med Thøger Jensen

12.09.19
Forfatter Thøger Jensen har været på "opdagelsesrejse" i Nykøbing - kom til salon og hør om hans oplevelse.

20 udvalgte danske forfattere har i foråret været på opdagelsesrejse i Danmark for at søge inspiration til nye fortællinger under overskriften ”Hvem er Danmark”. 
I Nykøbing Sj. har vi haft besøg af Thøger Jensen, som er kendt for hans særlige skrivestil, hvor meget kan siges kort og koncist. Nu vender Thøger Jensen tilbage til BOK, hvor vi er klar til en aften med Thøger som hovedperson til "Din torsdag i Pakhuset". 
 

På forfatterweb.dk skriver de meget rammende: "Thøger Jensen skriver bittesmå romaner og ultrakorte novellesamlinger, men på trods af værkernes diminutive omfang, er historierne storslåede og karaktererne rige. Jensen er eminent til at opfange de små og knap synlige ting, der definerer et menneske og ved at beskrive en bestemmende detalje udfoldes hele personen i fuldt flor. Med en særlig underspillet humor og et fortættet sprog giver Thøger Jensen liv til aparte personager og fortæller historier fra nogle af de randområder på f.eks. Hebriderne og ved Limfjorden, der vist slet ikke er så kedelige endda." De ord danner en fin baggrund for, at vi har haft høje forventninger til Thøgers besøg i en uge i Nykøbing Sj., hvor han har været i nysgerrig dialog og i øjenhøjde med lokalsamfundet for at kunne skrive en historie med udgangspunkt i den inspiration, Nykøbing Sj. har givet ham. Teksten bliver snart offentliggjort i den lokale avis Nordvestnyt, og samtidig danner teksten baggrund for en skriveworkshop med lokale skoleelever.