svenske skønheder - allan høier og allan thorsgaard

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Musik

Søndagsmatiné: Svenske skønheder

10.10.21
Til Søndagsmatinéen "Svenske Skønheder" fremfører sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard et friskplukket udvalg af svenske viser.

 "Svenske skønheder" er en cabaret med kendte, svenske viser af blandt andet Bellman, Evert Taube og Cornelis Vreeswijk.
 
Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge viser; smukke, melankolske, til tider erotiske, drikfældige, dramatiske eller humoristiske. Og vi danskere elsker dem! I "Svenske Skønheder" fremfører sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard et friskplukket udvalg, hvor de kommer rundt om alle facetter og alle de største visedigtere fra Bellman til Vreeswijk. Hør (og nyn med på) fx "Visen om de 18 svaner", "Har du visor", "Så længe skuden ka’ gå", "Pigen i Havanna", "Åbent landskab", "Deirdres samba" og "Den første gang jeg så dig".

Mellem viserne portrætteres i første halvleg de store visedigtere og i anden del svenskerne og vores had/kærlighedsforhold til dem. Viserne fremføres smukt og stemningsfuldt i gode, danske oversættelser - og enkelte på originalsproget.

Om musikerne

Allan Høier er privatuddannet visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire. Han har været sanger i 17 cabareter og musikforestillinger med Teatret OPtimis, har lavet adskillige roste vise-CD’er og optrådt i radio og TV.  

Allan Thorsgaard er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i klassisk guitar 1993 og herefter i England. Han har akkompagneret og medvirket i en række forestillinger med Teatret OPtimis, Det Kongelige Teater, Århus Sommeropera og Nordjysk Operakompagni.