Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
80 Kr
Bibliotek
Musik

Musik i Asnæs afholder koncert i Aksen

18.11.18
TRILO Korhistorier

Koret defilerer ind i sit stiveste puds. Kjole og hvidt, glitrende smykker, opsat hår. Men inden ret længe begynder den pæne facade at slå sprækker. Historierne vælter ud af kjolesømme og stivede kraver.

Vi fortæller om højt og lavt: Søvnløshed, snestorm og byens bedste svaber!  Længslen efter økologisk mælk, efter at være en hest, efter kærlighed. Med bukkehorn kalder vi på den vildfarne sømand: “Trilo!”. Bevæbnede med opslåede nodestativer og trommer varsler vi det morderiske røveroverfald. Pludselig går vi i et flyvende optog med ukulele og truthorn. Og forlader scenen, mere menneskelige og lykkelige end da vi kom.

Så mange historier, og mange flere, er der allerede i Korhistorier. Og vi arbejder stadig på sagen!

 

Teksterne kommer fra “Lejlighedssange”, en roman af den unge danske forfatter Stine Pilgaard.

 

Musikken er svensk og norsk folkemusik, nordisk korlyrik og nordisk jazz af bl.a. Trine-Lise Væring, Helle Hansen og Stefan Forssén.

Det hedder vi. Boreas er nordenvindens gud i den græske mytologi. Han er bomstærk, skægget og ilter, og ejer tolv hopper, som kan løbe hen over en moden kornmark, uden at knække et eneste aks. Denne blanding af blidhed og kraft, samt det nordiske univers, har givet os vores navn.

Vi har gennem 12 år skabt vores egen teaterform, som vi kalder korteater. Det er forestillinger, vi laver helt fra bunden, hvor korsang, fysisk teater og litterære tekster er sammen om at fortælle en historie. Så vi står aldrig bare og synger, der er hele tiden noget andet, der ‘fortæller med’.

Musikalsk favner vi bredt, men har udgangspunkt i et nordisk univers, hvor både jazz, lidt pop, folkemusik og nordisk/ klassisk korlyrik indgår. 

Trilo - Korhistorier er vores syvende forestilling.

 

Publikumskommentarer fra tidligere forestillinger

 

"Forestillingen var underholdende, vedkommende og meget rørende på én gang med høj intensitet i det fine samspil aktørerne imellem og den tekstlige, musikalske og sceniske variation. Den traditionelle koncertform har her fået et seriøst og værdigt modstykke med en ”teatralsk” korsang, som bliver udtryksfuld og levende, når sang og koreografi smelter sammen og går op i en højere enhed. Bag ”Good Company” ligger et stort og seriøst arbejde, som i den grad har givet et fantastisk resultat!"       

 

Helle Høyer Vedel, korleder, Århus Pigekor

 

"Boreas har med deres Korteater-koncept skabt deres egen form for korkoncert, som er både poetisk og energisk, alsidig og eftertænksom. Forestillingen er levende og anderledes, og selvfølgelig supermusikalsk. Jeg anbefaler dem varmt."

                                                                                      

Bo Gunge, komponist og musiker

 

"Tak til Catarina Bosæus og Boreas Korteater for den meget fine forestilling "Songs of the cold seas". Smukke arrangementer, sanselige og poetiske fortællinger fra ishavets lange vinternat (...) En inspirerende rejse i stemninger og brudstykker fra det skønne og sære lille korteater. En oplevelse, der vender tilbage og falder på plads over tid, fordi der er eftertanke og umage og megen menneskelighed i den."

 

Helle Hansen, jazzkomponist og -sanger

 

 

Se mere på http://www.boreas-korteater.dk/ og Facebook

 

Entre 80 kr. børn/unge 30 kr.
musikskoleelever gratis adgang
forsalg: 40 81 46 55