Om dette arrangement

Tid
12:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Lørdagsjazz

Lørdagsjazz med Bévort 3 i Pakhuset

13.07.19
Saxofonisten Pernille Bévort præsenterer her sin egen trio - Bévort 3, med bassisten Morten Ankarfeldt og trommeslageren Espen Laub von Lillienskjold

Hun er et kendt ansigt på den hjemlige jazzscene, hvor hun kan høres i adskillige ensembler fra trioer til Big Bands. Pernille er kendt for sit livlige og fantasifulde spil, særligt på tenor- og sopransaxofonen.
Udover at være kapelmester i egne grupper kan hun ofte høres som ”side man” i diverse Big Bands, bl.a. Aarhus Jazz Orchestra, DR Big Band og The Orchestra. Som medvirkende i store ensembler har Pernille optrådt med bl.a. Nisse Landgren, Randy Brecker, John Scofield og Charlie Watts. De seneste par år har Pernille også spillet en del i Sverige med blandt andet Monday Night Big Band og med det Göteborg baserede Bohuslän Big Band. Sidstnævnte band var hun bl.a på turne med i okt. 2017 feat. den verdenskendte komponist og big band arrangør Maria Schneider i front. Her i foråret 2019 har hun også været på tur med Cæcilie Norbys nye projekt ”European Sisters in Jazz”.

På et tidspunkt blev Pernille spurgt om, hvad det præcis er for en slags jazz, gruppen spiller, hvilket fik hende til at formulere følgende, selvom musik netop er andet og mere end ord:
”Det er præcis sådan en slags jazz, hvor en saxofonist, en bassist og en trommeslager spiller sammen på livet løs, hvor der improviseres og tages chancer. Det er præcis sådan en slags jazz hvor der swinges ”røven ud af bukserne”, nogle gange. 
Andre gange er det lyrisk, reflekteret og afdæmpet. Det er præcis sådan en slags jazz, hvor instrumenternes organiske klang står i centrum, og hvor øjeblikkets kommunikation fører til ting, der ikke nødvendigvis var minutiøst planlagt.
Man kunne forveksle det med god historiefortælling, og udtryk for livsglæde og vemod i skønsom blanding. Det er præcis sådan en slags jazz, der også udfordrer sin lytter i håbet om at han/hun vil være åben og nysgerrig. God fornøjelse.”

Pernille Bévort har udgivet adskillige Cd’er i eget navn (den seneste udkom 2016 – med oktetten Radio Bévort). 
Trioen Bévort 3 udgav Cd'en ”Trio Temptations” foråret 2014, og den blev rigtig flot modtaget i både ind- og udland:

“..Trio Temptations/stands out as one of Bévort’s very best recordings. Simple in concept perhaps, but the sophisticated arrangements and the vibrant trio dialogues make for compelling listening.”                                                                                                     -Ian Patterson, Allaboutjazz.com, February 6 th 2014.

“Trio Temptations er stemningsmættet og ganske intens. Pladen er et insisterende flot statement fra Pernille Bévort. En plade med en saxofonist der nok har legender med i bagagen, men nu har nået en alder og en modenhed, hvor hun naturligt blander sit danske ophav og jazzhistorien på en flot måde.”                                                                           -Niels Overgård, Jazznyt.blogspot.com 5. februar 2014

Her kan man høre titelnummeret fra trio CD’en ”Trio Temptations"(2014):
https://soundcloud.com/pernilleb-vort/trio-temptations

Her kan man høre og se trioen optræde i Amagerbro Jazzklub dec. 2017 – her dog med afløser Thomas Fonnesbæk på bas:
https://www.youtube.com/watch?v=LbJQdKjdvp0

BILLETTER (100 stk) i forsalg og (50 stk) i døren.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.