tekstil

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Hjemme i stuen
Målgruppe
For voksne
Livestream

Live i stuen: Tekstilindustrien – kom, så og sejrede

21.11.23
Tekstilindustrien har som ingen anden branche formet det midtjyske område – og gør det stadig i dag

Siden 1600-tallet har der været produktion af tøj i Midtjylland. Men da tekstilindustrien for alvor fik et opsving efter 2. Verdenskrig, satte det skub i forandringer så store, at livet og hverdagen på bare 20 år var blevet uigenkendeligt forandret. Fabrikker skød op i de midtjyske byer, og de var sultne på arbejdskraft.

Efter fabrikkerne fulgte mennesker. I slutningen af 1960’erne voksende både Ikast og Herning med mindst en person om dagen. Med menneskerne fulgte nye parcelhuskvarterer, børnehaver, skoler, veje, torve, parker og idrætshaller. For livet handler ikke blot om at arbejde, men netop også om at leve. Det nye industriarbejde gav plads til fritid, og midtjyderne kom for alvor til at kaste sig over sporten, som siden har spillet og stadig spiller en stor rolle for områdets sammenhængskraft. På kort tid havde det midtjyske landbrugsland fået baghjul af det moderne industrisamfund, som området står på fundamentet af i dag.

Oplæg af direktør Kristine Holm-Jensen fra Tekstilmuseet Herning, Museum Midtjylland.

Live i stuen
Arrangementet kan ses direkte i din egen stue onsdag den 22. november kl. 16.30-17.15. Find linket til livestream via dette link: https://www.youtube.com/live/NkLthHOVrwk?si=5N1DK5H_kSldcdhK

 

Fra den 20-26 november 2023 fejrer biblioteket historien under overskriften ”Når verden vendes på hovedet”. Som en del af ”Bibliotekernes festival for historie” kaster vi lys på de afgørende øjeblikke, der efterlader verden i et nyt lys og får mennesker til at vælge en ny retning.