Albuen skole

Om dette arrangement

Tid
15:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Hjemme i stuen
Målgruppe
For voksne
Livestream

Live i stuen: Albuen og Natpotten

22.11.23
Hør professor Ning de Coninck-Smith fortælle om hvordan en natpotte tog livet af en skole og om skolegang på Albuen i Nakskov fjord i det 19 og 20 århundrede.

 

Skolens historie er ikke så lige til, som man skulle tro. Selv i de mindste samfund skulle børnene gå i skole – men hvordan? På Albuen i Nakskov fjord lå der en lille skole til 12 børn, der blev bygget i 1940 og kun var i funktion under 2. Verdenskrig. Til gengæld har den en lang og spændende forhistorie, der handler om skolegang for fattige og rige børn, et sted hvor vejr og vind sætter dagsordenen… Indtil en natpotte tog livet af den – det er virkelig historien vendt på hovedet.

Oplægsholder Ning de Coninck-Smith er professor i skolehistorie, Danmarks Institut for Pædagogik og Undervisning, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, og har været redaktør på værket “Dansk skolehistorie”.

Live i stuen
Arrangementet streames online på https://vimeo.com/event/3865568 eller FB: https://fb.me/e/3h3x5zlx5 

Fra den 20-26 november 2023 fejrer biblioteket historien under overskriften ”Når verden vendes på hovedet”. Som en del af ”Bibliotekernes festival for historie” kaster vi lys på de afgørende øjeblikke, der efterlader verden i et nyt lys og får mennesker til at vælge en ny retning.