logo de der mindes

Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Historiefestival
Målgruppe
For voksne
Livestream

Live i stuen: 1864 – De der mindes og de der glemtes

23.11.23
Formidler ved Historiecenter Dybbøl Banke, Jens Jacob Refshauge Beck, leder os gennem optakten til og sporene efter krigen i 1864.

Krigen i 1864 vendte verden på hovedet – både politisk og samfundsmæssigt. Under krigen blev enkeltpersoner, såvel som familier dybt berørt af krigen. Det vidner blandt andet de over 100 mindesten på Dybbøl Banke og på Als om. Bag hver sten gemmer sig ikke blot historien om de der mistede livet for fædrelandet. Det er også historien om dem der har mistet en søn, en mand, en bror, eller måske en ven. Resten af landet gemmer også spor af krigen den dag i dag, i bl.a. kirker og på kirkegårde. 

Endelig er der dem, der døde i krigens skygge – de civile. I 1864 var der landet over en voldsom overdødelighed blandt helt normale danskere. Disse finder man sjældent åbenlyst. Her må man på jagt i arkiver og kirkebøger.

Formidler ved Historiecenter Dybbøl Banke, Jens Jacob Refshauge Beck, leder os gennem optakten til og sporene efter krigen i 1864 og giver inspiration og fif til selv at lede videre.  

Live i stuen
Arrangementet kan ses direkte i din egen stue. Find livestream på https://youtube.com/live/5_oXoiy6_Wc?feature=share

 

Fra den 20-26 november 2023 fejrer biblioteket historien under overskriften ”Når verden vendes på hovedet”. Som en del af ”Bibliotekernes festival for historie” kaster vi lys på de afgørende øjeblikke, der efterlader verden i et nyt lys og får mennesker til at vælge en ny retning.