Om dette arrangement

Tid
17:30
Pris
0 Kr
Bestil billet(ter)
Livestream

DOX:DIREKTE - Hunting for Hedonia

22.03.19
Bor lykken i hjernen? Og kan man kurere depression med elektroder? Dansk film om hjernens mysterier stiller de store spørgsmål.

Hjernen er den moderne medicins store mysterier. Vi ved mere om, hvad vi ikke ved, når det kommer til vort mest komplekse organ. Vor viden om hjernen er imidlertid i stor vækst – og det samme er både psykiatrien og medicinalindustrien. Og nu nærmer vi os (måske!) et punkt, hvor vi ikke blot kan kurere depressioner, men ligefrem øge lykken og måske endda forbedre vores hjerner gennem teknologien. Spørgsmålet er, om vi skal gøre det, bare fordi vi kan? Og hvem bestemmer, hvad der er normalt? Den såkaldte Deep Brain Stimulation blev først udviklet helt tilbage i 1960’erne, men blev siden frosset ud i et stadig mere politiseret forskningsmiljø. Nu er den tilbage, og i mellemtiden har teknologien indhentet visionerne. Pernille Roses film med manus af videnskabsjournalisten Lone Frank ser på udviklingen og stiller de store spørgsmål – og lader de skarpeste hjerner svare på dem. En på alle måder tankevækkende film.

Efter verdenspremieren inviterer vi til debat med filmens instruktør, Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist Lone Frank, filosof Klemens Kappel og professor Poul Videbech. Journalist Anja Bo, modererer debatten.

Sprog: Engelsk/tysk, danske undertekster

Om DOX:DIREKTE

Med DOX:DIREKTE giver dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX biblioteker landet over mulighed for at streame dokumentarfilm med afsæt i den litterære verden og filmene. 
Læs mere om festivalen her