Om dette arrangement

Tid
18:45 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For voksne
Livestream

AFLYST - Ig Nobel Prize: First laugh, then think

14.04.20
Ig Nobelprisen fejrer hvert år 10 studier, der først får os til at grine og derefter tænke - foredraget foregår på engelsk.

Ig Nobelprisen er en parodi på Nobelprisen, og den uddeles hvert år på Harvard University for at hædre exceptionel kreativ, usandsynlig og bizar forskning – dog stadig seriøs – der ”først får folk til at le, men derefter giver stof til eftertanke”.
Stifter af prisen, Marc Abrahams, fortæller om prisen og overrækkelsesceremonien. Herefter giver han ordet til tre tidligere prisvindere, som forklarer og viser deres forskningsresultater: Sindre Eftestøl fortæller om sin forskning i, hvordan rensdyr reagerer på at møde mennesker forklædt som isbjørne. Eva Bertilsson har brugt klikkertræning – en simpel teknik til hundetræning – til at træne kirurger i ortopædiske indgreb. Peter Witzgall har påvist, at vineksperter med deres lugtesans kan identificerer en flue i et glas vin.

Advarsel, denne streaming er ikke til de humorforladte.

Om livestreaminger
Du har mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben, og du kan komme med. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

De populære foredrag livestreames over hele Danmark – også i Odsherred. Mens du sidder og lytter, kan du stille spørgsmål til foredragsholderne via sms eller twitter. Der er fri entré til livestreamingerne, men du skal hente billet på odsbib.dk
 

Se vores litteraturliste til forårets livestreaminger

Tags