Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Fri entré
Target
For alle
Litteratursalon

Else Lidegaard fortæller om William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen

27.08.19
Litterartursalonen tager udgangspunkt i Else Lidegaards to bøger om de færøske forfattere Jørgen-Frantz Jacobsen og William Heinesen.

Foredraget tager udgangspunkt i forfatter og journalist Else Lidegaards to bøger om de færøske forfattere Jørgen-Frantz Jacobsen og William Heinesen, som begge udkom i 2011. 

»Kære Estrid, Jørgen-Frantz du kære« består af brevvekslingen mellem Jørgen-Frantz og Estrid Bannister Good, hans levende model for bogen »Barbara«, som Else Lidegaard først lavede en tv-udsendelsen »Barbara, digt og virkelighed« om. Under researchen til udsendelsen opsøgte Else Lidegaard Jørgen-Frantz Jacobsens nære ven og hovedvidne, William Heinesen. Det kom der et nært venskab ud af, og endnu en brevbog, nemlig William Heinesens breve til hende selv, »Med snudehulkende hilsen«. Begge bøger er krydret med de direkte møder, Else Lidegaard nåede at få både med Estrid Good og William Heinesen. Om det sidste siger Else Lidegaard selv, at det var lige ved at få hende til at glemme både Barbara og Jørgen-Frantz Jacobsen.
 

Om Litteratursalonerne

Til Litteratursalonerne mødes vi om den fælles kærlighed til litteratur. Salonerne er for alle, der gerne vil dykke dybere ned i litteraturen og undersøge den sammen med andre. Nogle gange vil vi komme nærmere ind på et enkelt værk, andre gange vil vi se på et forfatterskab eller sætte fokus på et lands litteratur. Fælles for arrangementerne er kombinationen af at lytte til et oplæg og selv være aktiv i en dialog om aftenens tema.

Litteratursalonerne bliver holdt på biblioteket i Nykøbing, og der er fri entré. Du kan hente din billet på bibliotekerne i Nykøbing og Asnæs eller på odsbib.dk.