Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag

At tegne sig til udvikling - foredrag i Pakhuset

21.08.19
AT TEGNE udstillingen inviterer til foredrag i Pakhuset ved Hans Henrik Knoop, lektor med særlige kompetencer, Aarhus Universitet.

”På en måde er livet én stor, indre tegning i konstant forandring. Når vi sanser verden, forsøger vi spontant at afbillede den, så den bliver overskuelig og genkendelig. Vi danner os et indre, mentalt kort over terrænet, så at sige. Det er bemærkelsesværdigt, at selv en blind vil have brug for et sådant kort, for at kunne finde rundt i sit miljø, om end den blinde i sagens natur ikke vil kunne ”se” sig til det. At tegne billeder i det ydre er på en måde det samme. Bare anderledes”.

Hans Henrik Knoop vil i dette foredrag illustrere, hvorfor tegning er en livskvalitet i sig selv, hvordan nutiden i sin tid var på tegnebrættet, og hvordan fremtiden tegner sig.   

Efter foredraget er der rundvisning i udstillingen AT TEGNE i PAKHUSgalleriet

Om Hans Henrik Knoop
Hans Henrik Knoop er lektor med særlige kvalifikationer på Aarhus Universitet og ekstraordinær professor på North-West University, SA. Siden 2010 har han ledet forskningsenheden for positiv psykologi på DPU, Aarhus Universitet som blandt andet danner ramme om den internationalt akkrediterede masteruddannelse i positiv psykologi på Aarhus Universitet, hvor over 500 studerende hidtil er optaget. Hans forskning fokuserer på trivsel i pædagogik, uddannelse og arbejdsliv i et tværvidenskabeligt perspektiv, og har de seneste år blandt andet omfattet analyser af kedsomhed, fællesskab og optimisme blandt næsten 300.000 danske skoleelever. Han er forfatter eller medforfatter til ca. 190 publikationer inklusive 9 bøger og har præsenteret sit arbejde i mere end 1.500 inviterede foredrag.

Hans Henrik Knoop
Associate Professor with distinction
Department of Education (DPU), Aarhus University
Extraordinary Professor, North-West University, South Africa

Homepage at Aarhus University