Portræt af jesper Stein foto af Klaus Holsting

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Lokalitet
Aksen
Centervej 91
4550 Asnæs
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag

Forfatteraften med Jesper Stein

13.10.21
Jesper Stein vil fortælle om sin roman Rampen, en romanbiografi om forældrenes bitre skilsmisse og de konsekvenser, det får for forfatterens eget liv.

Forfatter og journalist Jesper Stein (f. 1965), som tidligere har udgivet krimier, har nu skrevet en roman om sin egen familie.

Om bogen

Om hvordan hans forældres skilsmisse har præget dem alle, og hvordan alkohol har været vejen ud af problemerne. 
Jesper er søn af Finn og Jytte. De bor i et godt villakvarter i Risskov, og alt er godt… Finn er gymnasielærer, og omkring 1980 får han et forhold til en elev. Han er 53 og eleven 20. Finn forlader Jesper og Jytte, og Jytte tilgiver ham aldrig. Det bliver til en hård skilsmisse og bitter strid. Striden mærker dem alle, og alkohol bliver midlet til ikke at kunne mærke sig selv. 
Jesper Stein får taget en uddannelse og har skiftende kærester, men mærker hele tiden familiestriden som en modspiller i sine forhold. Da han debuterer som forfatter er det med et voldsomt alkoholmisbrug, og det er først da begge forældre er lagt i graven at denne bog kan skrives.


Bogen viser både at familien er uendelig kærlighed, men at den også kan være en stopklods i ens egen udvikling. Tiden og forældrene er skildret med stor indlevelse og man efterlades heldigvis med håb.

Jesper Stein har modtaget Læsernes Bogpris 2021 for Rampen.
 

 

Om arrangementer og COVID-19: 
Du kan følge dig helt tryg, når du deltager i BOKs arrangementer. Vi overholder alle retningslinjer for afstand, værnemidler og afspritning og tjekker coronapas i døren. Husk derfor mundbind eller visir samt gyldigt coronapas, når du kommer til et arrangement.
 
 

foto af Klaus Holsting

Materialer