Claus Dalby. Fotograf: Cecilie H. Eggen
Claus Dalby. Fotograf: Cecilie H. Eggen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag

Claus Dalby: Lykken er en have

25.02.20
"Mine lykkeligste stunder har jeg, når jeg ser det hele spire og gro, og jeg bliver så utrolig ydmyg over at være en lille del af dette fantastiske sceneri. Tænk, at man kan opnå al denne skønhed ved at så et frø eller plante et træ", siger Claus Dalby, som kommer til Aksen med foredraget "Lykken er en have".

For godt og vel 25 år siden tog Claus Dalbys liv en uventet vending. Han havde netop købt et gammelt hus i Risskov med en stor have på godt og vel 4.000 kvadratmeter. Det var dog ikke haven, der gjorde, at han straks blev forelsket i stedet. Men i langt højere grad den charmerende patriciervilla fra 1908 og beliggenheden i skovbrynet. Faktisk levnede Claus Dalby ikke haven mange tanker. Det ændrede sig imidlertid drastisk, da han kort tid efter kom til Hune og mødte blomstermaleren Anne Just. Dette møde gjorde ham haveinteresseret i løbet af et splitsekund! Siden har havelivet været omdrejningspunktet i Claus Dalbys liv, og foredraget handler om hans kreative arbejde med haven, havebøger, tv, spændende mennesker, han har mødt og meget mere, som havelivet har ført med sig.

Dørene åbner kl. 18.30.

 

Læs og se mere

Lykken er ...
I februar måned stiller vi skarpt på lykken og spørger, hvad lykken er? Den er stor og bred og svær at sætte på formel. Det kan være det der korte øjeblik af lykke, den sanselige lykke, når du hører, smager eller ser noget særligt dejligt. Eller den brede lykke, den lykke du oplever, fordi du er tilfreds i dit liv, fordi du har gode venner, familie og et godt arbejde.

Vi inviterer forfattere, musikere, professorer og livskunstnere til at gøre os klogere på lykken. Vi vil diskutere og holde et spejl op, der kan vække til eftertanke og refleksion. Vi ”ryster posen”, skaber nye tanker om det gode liv og får forhåbentligt lykken lidt tættere på os alle sammen.

Materialer