Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Din torsdag i Pakhuset

Din torsdag i Pakhuset: Koncert med Tom Eriksen

15.11.18
Vi inviterer til koncert med den albumaktuelle musiker Tom Eriksen, når det endnu engang bliver Din torsdag i Pakhuset.

Det er hårde tider i provinsen
Hovedgaden ligger øde hen
Lukkede butikker, ingen der er sikker
på de nogensinde åbner igen

”Hårde tider i provinsen” er titlen på den nye EP af Tom Eriksen, der har boet i Nykøbing i mere end 30 år. Mange kender ham som jammaster i Pakhuset, fra Odsherreds Sangskriver Klub og som bluesguitarist. Denne torsdag i Pakhuset inviterer vi dig til koncert med den albumaktuelle kunstner.

De fem sange på cd’en beskriver livet i det, nogle kalder Udkantsdanmark, med Odsherred og Nykøbing som omdrejningspunktet. 

Cd’en indledes med sangen ”Det er sommer”. En lille provinsby vågner op af vintersøvnen, når sommerens turister dukker op. Den næste sang hedder ”Beyoncé” og handler om at drømme sig væk. Om at stå foran spejlet med en hårbørste for munden og drømme om at være Beyoncé. Titelsangen ”Hårde tider i provinsen”. Ja, titlen siger næsten det hele: Finanskrise, tomme butikker, aktiviteter der lukkes ned, huse billigt til salg, tvangsauktioner. ”Ude på kanten” er en sang om gøgleren, der rejser rundt fra by til by og af og til dukker op på torvet med sit lille show og håber på, at vi smider lidt penge i hatten. Den sidste sang på cd´en, ”En dag i Odsherred” er en kærlighedserklæring til fjorden, til havet og til skoven. 

Der er noget med lyset
nede ved fjorden i dag
Jeg ved ikke helt hvad det hedder
eller hvor det kommer fra
Der er li´som en sitren i luften
over vand, over jord
denne dejlige morgen
nede ved Isefjord

Det er teksterne, der er i centrum. De er mundrette, og sproget er dagligdags. Melodierne er enkle og iørefaldende. Indspilningen er (næsten) akustisk. Der er fejl hist og her, men det er ikke så vigtigt. Det væsentlige har været at skabe en tæt og nærværende lyd: To akustiske guitarer, en bas, meget diskret percussion og en enkelt el-guitarsolo.

Sangene er skrevet af Tom Eriksen, der synger og spiller akustisk guitar. Med sig på indspilningen har han tre dygtige folk fra det lokale band ”Nice Guys”. Niels Bugge spiller akustisk guitar og el-guitar og synger kor. Jørgen Høj spiller bas. Og Christian Brandt er på percussion.