sammen om skærmen

Om dette arrangement

Tid
9:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Pakhus2
Vesterbro Torv 4
4500 Nykøbing Sj.
Arrangører
Target
For alle
For børn

UDSAT // Sammen om skærmen

08.01.22
Odsherred Bibliotek inviterer børn og forældre til arrangementet Sammen om skærmen, hvor vi tager en hyggelig og nysgerrig snak om familiens digitale liv.  

Der var engang, hvor vi kun havde én skærm i hele huset: fjernsynet. Dengang var vi ofte sammen om skærmen, men i dag har vi hver vores skærm, og det er ikke altid, vi ved, hvad resten af familien oplever på deres skærme.  

Faktisk er vores børn de første i verdenshistorien, der vokser op med en allestedsnærværende digital verden. Sammenlignet med andre europæiske børn er danske børn dem, der bruger mest tid med digitale medier, de er velforsynede med digitale redskaber, og de har tidligt i livet adgang til dem, skriver Medierådet i rapportsamlingen Digital Dannelse i børnehøjde (2019). 

Diskussionerne om, hvilken rolle vores skærme skal spille i familien, har fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være lidt svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men det, de alle er enige om, er, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv.  

Sammen om skærmen er en workshop, hvor vi giver børn og forældre et redskab til sammen at kortlægge, hvad vi ser og gør på nettet – og mulighed for at tale sammen om, hvad det betyder.

Børn og forældre skal med klistermærker, pen og papir kortlægge deres digitale liv, og sammen lærer de undervejs nyt om hinandens skærmliv. Børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, og forældrene må også fortælle børnene, hvad de selv laver på nettet, og måske overveje, om skærmene har den rigtige plads i familielivet.

Medbring jeres egne skærme, så I kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix, eller forklare, hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen i stedet for bag ved skærmen. 

Arrangementet henvender sig til forældre og deres børn fra 8 år.  Arrangementet er gratis, men alle bedes downloade en billet. OBS! Tilmeldingsfrist d. 3. januar 2022.

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakke, om alt det, der sker på skærmen, og gør jer meget klogere på, hvorfor jeres børn er så vilde med deres skærme – og vice versa.  

Arrangementet er udskudt på grund af COVID-19 restriktioner

Mens du venter på en ny dato, kan du gå ind på  playdosgames.com/play/crystal-caves/ og spille et spil som er ét af børnebibliotekar Jannies første skærmminder. Vi skal nemlig til arrangementet tale om hvad vi bruger skærmen til og dele gode minder og idéer, vi har fået når vi har siddet med en skærm. Og så selvfølgelig også tale om alt det sjove man kan lave uden.