Illustration af to børn der læser på græs

Om dette arrangement

Tid
9:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Bibliotekerne i Odsherred
Vesterbro Torv 4
Centervejen 91
4500 nykøbing sj
Arrangører
Målgruppe
For børn
For børn

Læsekonkurrence for børn: Sommerbogen

09.06.23 - 13.08.23
Henover hele sommeren kan store og små børn deltage i en læsekonkurrence, hvor man undervejs skal læse bøger og løse udfordringer. Til sidst trækker vi lod om en præmie.

Skal du og dine børn læse en masse bøger henover sommeren? Så gør det ekstra sjovt ved at deltage i kampagnen ’Sommerbogen’. For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse, mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en præmie.

Er man under 6 år og vil være med, kan man få en billedbogsbingoplade. Her bliver man udfordret til at læse billedbøger,
og det er en hyggelig aktivitet for hele familien.


Hvem læser mest?
Bibliotekarerne i Børneteamet er sikre på, at de læser MANGE flere bøger end børnene i deres ferie. Faktisk er de så sikre, at de siger at: ”hvis børnene læser flere bøger end os, så giver vi popcorn til alle!” Når du afleverer et læseudfordringsark eller viser os din udfyldte billedbogsbingoplade (med titler på bøgerne), tæller vi siderne sammen på alle bøgerne. Du kan følge med på barometeret i biblioteket i Nykøbing og Asnæs, der viser, hvor mange sider der er læst.

Og så må vi jo se, om de får ret.